Over mij

Over mij

Laat ik daar eens mee beginnen, wie ben ik eigenlijk?
Ik ben Christian van den Berg, 36 lentes jong, huisvader van drie geweldige muiters en verslaafd aan alles wat met sport en uithoudingsvermogen te maken heeft.
Ik ben een zeer fanatiek handbiker, hardloper en fitness addict. Het liefst sport ik elke dag, maar het is niet altijd in mijn drukke schema in te passen. Naast zelf sporten help ik graag anderen tijdens het trainen in de richting van hun persoonlijke doelen. Dit kunnen verschillende doelen zijn, op sport gebied, ……

Maar ook bij het vinden van bijvoorbeeld de juiste balans tussen sporten en je gezin of je werk. In ons drukke bestaan, lijkt dat vaak onmogelijk, maar het kan echt! Trust me ik ben het levende bewijs.

Mijn hele leven staat al in het teken van sport, van tennis tot aan windsurfinstructeur op het prachtige Curaçao.
Tijdens de periode dat ik les gaf in het windsurfen, kwam ik er al achter dat ik het heerlijk vond om met mensen te werken. Dit heb ik in Nederland doorgezet. Ik ben aan het werk gegaan als manager van een strandtent met een waterki/wakeboardbaan. Een geweldige tijd waar ik onwijs veel over het ondernemen geleerd heb. In die tijd werd ook duidelijk dat ik niet meer 40 uur voor een baas aan het werk wilde, maar meer het ondernemen wilde gaan opzoeken. De vrijheid en je eigen creativiteit ergens in kwijt kunnen, is voor mij echt belangrijk. 40 uur ergens op een kantoor zitten of elke dag dezelfde werkzaamheden uitvoeren binnen een bedrijf, NO WAY, mij niet meer gezien.

Hardlopen is ook altijd een passie voor mij geweest, menig obstacle run heb ik al mogen finishen. Het gevoel wat dat met zich meebrengt, je ergens toe zetten en dan de eindstreep te halen, dat werkt echt verslavend.

Handbiken
Een paar jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het handbiken. Doordat mijn schoonvader een dwarlaesie opliep tijdens een hernia-operatie is hij in een revalidatiecentrum terecht gekomen. Daar leerde hij handbiken en nam vervolgens deel aan de Handbikebattle.
Jaarlijks vertrekken er 12 revalidatiecentra uit Nederland naar Oostenrijk voor de handbikebattle. Dit is een geweldig evenement voor revalidanten die het handbiken gebruiken in hun revalidatie traject. 20 kilometer en 1000 hoogte meters dat is wat ze te wachten staan die ene dag in het prachtige Kaunertal.
Een handbiker mag dit traject niet alleen afleggen, er fietst altijd een valide persoon mee ter ondersteuning. Op een dag vroeg mijn schoonvader of ik dat jaar als buddy mee omhoog wilde Zo eigenwijs als ik ben, zei ik ” als ik die berg op moet dan op de zelfde manier als jij, in een handbike”. Geen idee waar ik aan begon natuurlijk maar niet heel veel later had ik een handbike en moest er getraind worden. Vanaf dat moment was ik verkocht en ging er een wereld voor me open, als valide handbiker begaf ik mij ineens tussen de minder valide sporters, in een woord GEWELDIG. Niet alleen het zelf mee racen en trainen was geweldig, maar ook het samen trainen, elkaar beter maken en wat voor elkaar kunnen betekenen was geweldig. Daar kwam weer de trainer/teacher en ondernemer in mij naar boven en ben ik samen met mijn schoonvader een handbike vereniging gestart. Begonnen met z’n tweeën en inmiddels uitgegroeid naar een club met +- 25 leden. Het kunnen trainen en begeleiden van deze groep mensen heeft mij enorm geïnspireerd. Zelfs zo geïnspireerd dat ik nu heb besloten hier verder in te willen gaan. Ik wil graag sporters op elk niveau begeleiden. Ik heb ervaren dat geluk zit niet alleen in je eigen prestaties zit, maar dat je dat ook kunt ervaren in de prestaties van anderen. Daar een onderdeel van mogen zijn, geeft mij ongekend veel energie en voldoening.

Zo nu heb je hopelijk een beetje een idee over wie ik ben, een energieke vader, ondernemer, ADHD’R en levensgenieter. Onwijs leuk trouwens dat ik je mag verwelkomen op mijn blogpagina, hier zal ik dingen delen over mijn eigen doelen en prestaties, maar ook over prestaties die ik met anderen mag behalen. Tips en leuke weetjes over voeding en alles over trainen, coaching en lifestyle. Heb je vragen, kan ik je misschien ergens mee helpen, neem dan alsjeblieft contact met me op! Ik help je graag!

Groetjes Christian