Chris we hebben een gave challenge, 2019 x opdrukken. Je kunt het individueel proberen of met anderen in estafette vorm, het is gewoon de bedoeling dat je die 2019 push-ups haalt.
Hhhmm hoorde ik mijzelf denken, dat zijn er wel echt serieus veel maar met een groepje moet dat wel te realiseren zijn, wie niet waagt niet wint. Dus ik reageer met een dikke vette JA ik doe mee!

De wekker ging serieus vroeg na twee weken vakantie gehad te hebben met de kids die tegenwoordig zelf de trap af gaan en de tablets wel weten te vinden en pap en mam dus lekker kunnen uitslapen. Half 10 moest ik in Den Ilp (amsterdam) zijn. De challenge vond plaats bij het hoofdkantoor van FIRST ENERGY GUM. Wat een geweldig kantoor hebben ze daar, boven een prachtig kantoor met een uitzicht waar je u tegen zegt en beneden gewoon de keiharde FIRST ENERGY GYM, een gym waar menig personal trainer jaloers op is.Ik was mooi op tijd, maar de groep mariniers, de sportschool (leef) mederwerkers en de fitgirls waren al flink bezig. Samen met eindbaas Allard van vliet (bekend van Fatboy naar Fitboy) waren wij team it’s a mess. Samen naar de 2019 push-up bring it on. Na de overheerlijke kauwgom van FIRST naar binnen gewerkt te hebben en iedereen even flink de hand geschud te hebben was het toch echt wel tijd om de challenge af te trappen, fuck zeg het zijn er echt wel veel maar ja wie A zegt moet ook B zeggen. In setjes van 20 begonnen we ze eruit te gooien, al heel snel bleek dat dit veel te enthousiast was dat gingen we zo echt niet volhouden. We bleven ze in setjes van 20 doen want voor elke setje van 20 mochten we een streepje zetten op ons score bord. Geen setjes van 20 achter elkaar maar een max van 10 stuks, dan even op adem komen en nog 10 zo ging het niet meer zo hard maar konden we wel door blijven gaan.

In no time waren we met ons drieën op weg naar de 2019 en die wisten we ook goed te halen, maar toen kwam natuurlijk dat moment waarop je bij jezelf denkt van maar ik kan er nog vele meer!  Ik ben nog helemaal niet moe, kan echt nog wel even door gaan. Dus hup de schouders er weer onder na even lekker wat gegeten te hebben. Ik weet even niet meer precies waar ik zat kwa aantal maar weet nog dat ik tegen mijzelf zei ‘Chris als je de duizend haalt ben je een baas’. Heel wat zweet druppels en kauwgom verder mocht ik het streepje voor de 1000 stuks op papier zetten yihaaaaaa 1000 freaking push-ups 😊 Maar wat nu, ga ik stoppen of gaan we door? Natuurlijk gaan we door we zijn toch geen mietjes of wel.

Moet zeggen dat toen ik de 1000 had aangetikt ik toch echt al wel van alles begon te voelen in mijn lijf. Niet dat hij al tegenstribbelde, maar of hij het echt nog steeds leuk vond hhhmmmm denk het niet. Ok we gaan gewoon kijken hoever we kunnen komen. Veel zweet druppels, water en een banaan later mocht ik de 1200 aftikken en was de tank echt zo goed als leeg. Echt alles begon pijn te doen, en niet eens mijn armen maar je core en glutes damm die krijgen ook echt op hun flikker tijdens push-ups. Met een flesje water onder de arm naar boven waar nog vele mensen lekker zaten te eten, ik ben er echt klaar mee. Ik stop nu echt het is goed zo, is wat ik tegen de boys en girls zei die boven lekker zaten te chillen. ‘Hoe dan je lacht nog en ziet er nog lang niet gesloopt uit man’ kreeg ik naar mijn oren ppfffff. Ok na even gezeten te hebben, er een flesje suikerwater en een kauwgom naar binnen gewerkt te hebben ben ik maar weer naar beneden gelopen. Niet te stoppen die gast, Allard van Vliet was nog steeds als een baas tekeer aan het gaan en die heeft even later Als 1 van de weinigen ook de 2019 push-ups eruit gegooid, respect strijder. 1200 had ik er dus gedaan, na een lang gesprek met mijzelf besloten voor de 1500 push-ups te gaan. Na flink wat support van Mark Tuitert, Giel Beelen, kneiter sterke fitgirls en boyzz mocht ik na 2:57 het laatste streepje op het score bord zetten, 1500 stuks hoppakee. Super gaaf en echt wel blij dat ik zover gekomen ben. Kan ik natuurlijk heel stoer doen dat ik misschien nog wel door had kunnen gaan maar echt geloof me als ik je zeg dat het typen van deze blog me zelfs nog pijn doet…..  Heb tevens geprobeerd alweer wat te trainen maar echt niet te doen.

Moe en voldaan stap ik in de auto nadat ik iedereen bedankt heb voor de super gezellige ochtend in de FIRST ENERGY GYM. Blij dat het vlakbij de snelweg is want zelfs sturen was eigenlijk al teveel met die trillende armen van mij.

Had me geen beter begin van 2019 kunnen voorstellen, het bewijst maar weer dat als je wil je echt veel kunt bereiken en kunt. Had nooit verwacht dat ik er zoveel zou kunnen doen, ben  best een beetje trots. Mark Tuitert en First Energy bedankt voor de invite, heb echt genoten en voor de 2020 challenge count me in please!

Groeten Chris