Sport jij veel ? herken jij jezelf in van die dagen dat je gewoon echt geen zin hebt om iets te gaan doen. Dat je gewoon geen energie en puf hebt om lekker te gaan sporten? Nou ik wel! Zeker na een lange dag op kantoor of een drukke dag met mijn kids is de drempel om te gaan lopen, fietsen of trainen soms erg hoog. Na een tijdje in de sportschool gesport te hebben kwam ik toen in aanraking met de pre-workout. Een flinke energie booster waar werkelijk je hele lijf van gaat tintelen en kriebelen haha. Zo’n pre-workout geeft je een snelle boost waardoor je toch je training goed kan afwerken ondanks dat je energie level niet optimaal is. Een pre workout werkt goed in de sportschool maar is  in mijn optiek minder geschikt voor sportwedstrijden zoals voetbal, fietsen of hardlopen.  Niet lang daarna kwam ik door het handbiken in aanraking met First Energy Gum. Een kauwgom met 80 mg cafeïne en een super snelle opname van maar 10 minuten is dit een geweldig supplement voor een snelle energie toename. First energy Gum zorgt niet alleen voor een snelle energie toename maar ook voor een ijzeren focus.

Voordat ik verder ga met mijn review over First energy Gum zal ik het nog iets nader toelichten.
In samenwerking met voormalig prof schaatser Mark Tuitert is First ontwikkeld. Mark was opzoek naar een verantwoordelijke, snelle en gezondere manier om energie te boosten. Ook zochten ze een manier voor het sneller opnemen van cafeïne in het lichaam dan door pillen of poeders. Doordat de cafeïne in de kauwgom zit wordt deze in de mond door de slijmvliezen razendsnel opgenomen. Het gaat dus niet eerst via de maag naar de darmen.

First Energy Gum:

  • Opname en effectief binnen 10 minuten
  • 80 mg cafeïne en b-vitaminen (gelijk aan energy drink of kop koffie)
  • Zorgt voor maximale kracht output en focus
  • Stimuleert uithoudingsvermogen
  • Stimuleert vetverbranding

First Energy Gum is er voor iedereen, het is niet per definitie geschikt voor de (top)sporter.
Op hun Instagram pagina is wel goed te zien dat er steeds meer topsporters gebruik gaan maken van First. Dit verschilt echt van wielrennen, fitness tot aan vechtsporten. Doordat First voor een scherpe focus en energie boost zorgt is het voor iedereen en elke sporter geschikt.

Ik heb nu zelf een geruime tijd ervaring met First en heb het ook op verschillende manieren getest. Als pre workout in de sportschool, als focus booster tijdens een lange auto reis, vlak voor een handbike race en als ik een lange dag boven de studie boeken tegemoet ga dan lust ik ook wel een kauwgom!

Handbiken

Door mijn opvallende activiteiten binnen de handbike sport ben ik in aanraking gekomen met First Energy Gum en al gauw stond er een mooi pakket op de mat. Kauwgom voor een heel seizoen en wat gave kleding die ik uiteraard met trots gedragen heb afgelopen seizoen.
Wat ik vooral merkte was dat ik vaak in een wedstrijd moest komen. Dat je niet vanaf het startschot je plan scherp in je hoofd hebt en dat ik het soms wat te gemakkelijk even op zijn beloop liet. Terwijl de eerste meters in de wedstrijd vaak zo bepalend zijn voor het eind resultaat. Tijdens het inrijden +- 20 minuten voor de race stop ik gauw een first in mijn mond en naarmate het startschot dichterbij kwam ging mijn focus omhoog. Alsof je steeds minder meekrijgt van wat er om je heen gebeurt.
Je staat letterlijk met een laser like focus aan de start!

Fitness

In de sportschool gebruikte ik uiteraard wel eens een gewone pre workout “scoopie erbij riepen we dan’ Pre workout beschikt over veel meer producten dan First energy Gum. Creatine,Amino zuren en wel dubbele hoeveel heden caffiene.  De energie boost van deze pre workout is wel hoger dan die van First Energy Gum. Door First te gaan gebruiken werd ik wel veel alerter wat weer bijdraagt aan het efficiënter uitvoeren van mijn trainingen. Ik ben meer gefocust en minder snel afgeleid waardoor mijn training veel intensiever en doeltreffender wordt. Tevens gaat je kracht-output en uithoudingsvermogen lekker omhoog. Ik nam minder lange pauzes en was echt in staat langer en harder door te gaan.

Dat First niet alleen geschikt is voor tijdens  het sporten dat blijkt wel uit andere tests die ik gedaan heb. Zo heb ik First geprobeerd tijdens het auto rijden en studeren. Wie kent ze niet van die veel te lange auto ritten tijdens vakanties of werk. Je voelt je best wel prima maar na een aantal kilometers worden je ogen zwaar en gaat dat rechter voorwiel toch echt wat vaker over de vluchtstrook. Door de snelle opname van de cafeïne en het kauwen op de kauwgom van first verhoogd je concentratie tijdens het auto rijden of studeren gelijk.

prijs technisch ?

First wordt in verschillende verpakkingen aangeboden op de website www.firstenergygum.com

De volgende verpakkingen zitten in hun assortiment:

  • 2 pack voor €5,99. 10 gums is goed voor 50 uur energie
  • 5 pack voor €14,95. 25 gums is goed voor 125 uur energie
  • 10 pack voor €29,99. 50 gums is goed voor 250 uur energie

Boven de 25 euro betaal je geen verzendkosten dus het is aanzienlijk aantrekkelijker om een grote verpakking te kopen. Omgerekend en zonder verzendkosten kom dan je uit op €0,60 euro per First Energy gum. Als je dat zou vergelijken met een standaard pre workout dan liggen de prijzen aardig gelijk.

  

Hoe smaakt het nou ?

Over smaak valt niet te twisten maar is voor een supplement wat we zowat dagelijks gebruiken niet geheel onbelangrijk. Zoals je bij verschillende pre workouts voor een bepaalde smaak kan kiezen is dat bij First Energy Gum niet het geval. First Energy Gum heeft een spearmint smaak die harstikke goed te kauwen is. In het begin is het wat scherp en bitter maar zodra je er even op kauwt is het echt een lekkere kauwgom. De vitamine B en cafeïne zitten in een vloeibare vorm binnenin de kauwgom wat er wel voor zorgt dat hij wat groter is, maar ik heb dat niet als hinderlijk ervaren. Het grote voordeel voor mij is dat je first makkelijk gauw in je zakt stopt en meeneemt. Tevens na het gebruik van First Energy Gum ruik je lekker fris uit je mond in plaats van naar koffie of energie drank.

 

Mijn Conclusie:

First Energy Gum is een mooi product dat veelzijdig ingezet kan worden zowel in sport als in het dagelijkse leven. Door het grote gebruiksgemak en goeie smaak is het zeker iets wat veel in mijn sporttas zal zitten. Ik ben bang dat de 80 mg cafeïne voor vele pre workout gebruikers te weinig zal zijn en die dus sneller voor een paar scoopies zullen kiezen.
Zoek je een gezonde verantwoordelijke manier van energie boost dan is de First Energy Gum absoluut een aanrader. De belangrijkste voordelen merk ik persoonlijk meer in de handbike en loop sport dan in de sportschool. De laser like focus en het verhogen van mijn uithoudingsvermogen zijn in de duursport van grote waarde. Voor de sportschool gebruik ik liever een andere pre workout waarbij de energie boost toch aanzienlijk groter is dan die van First Energy Gum.

First Energy Gum is ontwikkeld om (top) sporters meer focus, uithoudingsvermogen en energie te geven tijdens training en wedstrijden. In dat opzicht zeg ik missie geslaagd!

First Energy Gum en Mark Tuitert bedankt voor de support afgelopen seizoen, op naar nog meer mooie sportieve prestaties!

Groetjes Christian