31 Juli / 22 Augustus 2018

Na drie jaar met de kids in een prachtig appartement op Ibiza geweest te zijn was het vorig jaar dan toch echt tijd om lekker te gaan kamperen met de kinderen. Na een rampzalige vakantie in het oh zo mooie Zeeland hebben we het dit jaar maar iets verder weg gezocht. Zeeland zul je wel denken, daar schijnt toch altijd de zon? Hahahahah maak me gek. Na twee weken regen en veel te veel wind was het voor ons de laatste vakantie in eigen land.
Twee dagen en 1250 km later arriveerden we in het hete Charleval (provence) op een prachtige camping, gelukkig was het hier maar 38/40 graden dus de maximale temperatuur van zomer 2017 was al verdubbeld 🙂
Na vorig jaar nog de handbike meegenomen te hebben is die dit jaar thuis gebleven en had ik de trailschoenen maar weer eens in de tas gestopt. Ik loop op een setje Salomon Speedcross en die kwamen goed van pas in het berglandschap van Luberon nationaal park. Ik had gezien mijn liefde voor de handbike sport eigenlijk het lopen even in de ijskast gezet, maar ben echt blij dat ik het in Zuid-Frankrijk weer lekker heb kunnen oppakken.


In drie weken kun je uiteraard geen bergen verzetten maar genoten van de bergen heb ik zeker.
Na de zomervakantie zou ik met collega’s na lang niet meer gelopen te hebben de 12 km Mudmasters gaan doen, het was dus ook pure noodzaak dat ik het lopen weer op zou gaan pakken. Maar wat is nou de juiste manier van aanpak. Ik kweet van mezelf dat ik 12 km op karakter zou uitlopen en uithoudingsvermogen heb ik ook genoeg, alleen blessures die heb ik liever ook niet. Overdag was het duidelijk te warm dus het was al of vroeg in de ochtend of tegen avond dat ik een loopje kon gaan maken. Het eerste loopje heb ik puur op gevoel gedaan, je moet begrijpen dat als handbiker zit je 24/7 op je knieën in de fiets dus die waren dit echt niet meer gewend, ik moest dus ook echt opletten dat ik niet gelijk ging overbelasten. 4 km, verder ben ik niet gekomen met ook nog aardig wat stukjes wandelen er tussen, maar het viel me helemaal niet tegen eigenlijk.  Om het rustig op te bouwen liep ik niet vaker dan 2 keer per week, enkel de laatste week heb ik drie x gelopen, toen had ik de smaak alweer flink te pakken. Al gauw liep ik 5 km zonder te stoppen of te wandelen tussen door.  Zoals ik ben ging ik natuurlijk opzoek naar prachtige trail paadjes de bergen in. Onze camping lag tegen een rotsenpartij aan, het was dan wel niet heel hoog maar eenmaal de niet officiële weg naar boven gevonden bood het wel een prachtig uitzicht.

         

Waar anderen links gaan en op de weg blijven ga ik juist altijd graag rechts. Ik ben echt van mening dat de mooie plekjes niet voor het oprapen liggen maar daar moet je echt naar opzoek.
Tijdens ons verblijf op de prachtige camping in Charleval hebben wij Jaap en Marjella ontmoet. Hoe leuk kan het zijn dat je met iemand aan de praat raakt omdat hij dezelfde zwembroek draagt als jij 🙂
Jaap bleek ook net begonnen te zijn met hardlopen dus die ontkwam er natuurlijk niet aan om uitgenodigd te worden voor een loopje samen. Ik zou hem uiteraard wel even de mooi plekjes dicht bij de camping laten zien. Vlak boven de camping hard je een prachtige rotsenpartij en als je daar dan opstond kon je zo het zwembad zien liggen, daar gaan we heen !!

           

De laatste week ben ik helemaal van de paden afgeweken en ben ik zelfs door een droog staand riviertje naar boven gegaan, heerlijk om ergens te gaan en niet wetende waar je uitkomt. Het was wel stijl en zwaar want er lag veel los liggend grind en stenen op de grond maar genieten dat was het zeker. Zo blij dat ik de Mudmaster in het verschiet had en dus wel moest gaan trainen anders had ik al dit moois niet gezien en gelopen. Lopen geeft je echt zo’n geweldige vrijheid, je kunt het werkelijk overal en altijd doen. Het brengt je op plekken waar je anders niet komt en gedurende een drie weken durende vakantie blijf je ook nog eens lekker fit.

Mijn loop schoenen blijven lekker nooit meer thuis en gaan overal en nergens mee in de tas!

Groetjes Chris