Businessboost weekend, huh? Ja nou dat was serieus het eerste wat ik dacht toen ik door Merle Mudde werd uitgenodigd voor haar eerste businessboost weekend.  Ik wil graag een weekend organiseren waar ik jonge startende ondernemers kan gaan boosten, en jij als beginnende sportcoach, blogger en personal trainer past perfect in het plaatje was wat ik te horen kreeg. Nou liep ik al tijden met eigenlijk veel te veel ideeën rond in mijn hoofd. Ik wist wel ongeveer welke richting ik op wou kwa ondernemen, maar hoe ga je zoiets nou in goede banen leiden en hoe krijg je ideeën nou echt op papier.
Merle Mudde en haar man Bart van der Wijk zijn allebei succesvol ondernemer en zijn de fase waar ik in zit allang gepasseerd. Beschikken allebei al over een goed lopende onderneming en staan te popelen om hun vaardigheden, tips en tricks te delen. Oh wat was het gaaf dat ik 1 van de 6 jonge ondernemers mocht zijn die afgelopen weekend gebruik kon maken van hun kennis. Twee dagen lang vol energie samen werken aan jou eigen onderneming. De energie, motivatie en inspiratie die dat bij elkaar los maakt is werkelijk geweldig.
In mijn filosofie moest ik het starten van mijn onderneming zelf doen, maar niets is dus minder waar. Merle bruist van de energie ondanks dat ze hoog zwanger is en haar man Bart is lekker technisch. Veel van de deelnemende ondernemers zaten al weken tegen hun website aan te hikken terwijl die oh zo belangrijk is. Dat is toch de plek waar je gevonden gaat worden en de mensen kennis maken met het geen je te bieden hebt. Bart heeft al deze deelnemers super op weg geholpen en zie daar ineens zijn er meerdere websites live gegaan na het weekend.
Ondernemen is dus iets wat je absoluut niet alleen hoeft te doen, vaak blijven we veel te veel in ons eigen wereldje hangen en willen we flink zijn, maar waarom? Samen sta je sterker en hoe moeilijk het ook is om je ideeën vorm en kleur te geven daar kunnen andere je dus echt goed bij helpen. Voor mij persoonlijk is het afgelopen weekend veel duidelijker geworden en weet ik nu welke kant ik op ga en hoe ik dat ga doen.
Businessboost weekend, als ik nu uitgenodigd zou worden dan zou ik het wel weten en zou ik er weer vol voor gaan.
Naast dat ik 2 super dagen op het kantoor van Bart en Merle heb gehad was ik ook nog eens te gast bij Bart en Merle thuis in het prachtige Scheveningen. Zaterdag avond na een lange dag op het kantoor en ja ondernemen is best vermoeiend ben ik alleen nog even heerlijk aan de wandel gegaan langs de boulevard, en uiteraard moest ik als toerist in eigen land even proeven van de gezelligheid op en om de pier. Met mijn camera in de hand wat overigens ook een hobby van mij aan het worden is heb ik nog prachtige foto’s kunnen maken.
al met al een fijn weekend gehad, wel zonder Mieke en de kids dus eigenlijk was ik ook wel blij dat het zondag rond drie uur was afgelopen. Lekker naar huis om mijn verhaal te kunnen delen met mijn prachtige gezin.

Barte en Merle, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid en de boost die jullie mij gegeven hebben.